Αξιολόγηση REALITY 4.4|Clearfil Majesty ES Flow

Αξιολόγηση REALITY 4.4|Clearfil Majesty ES Flow


Εισαγωγή
Οι λεπτόρρευστες σύνθετες ρητίνες συνεργάζονται με τις αντίστοιχες σύνθετες ρητίνες με την ίδια ονομασία. Έχει δηλωθεί ότι είναι αρκετά ισχυρή για όλες τις ομάδες των κοιλοτήτων. Ωστόσο, οι περισσότεροι αξιολογητές (68%) δεν πείστηκαν και την χρησιμοποίησαν μόνο για τις τυπικές εφαρμογές των λεπτόρρευστων ρητινών. Επίσης υπόσχεται υψηλή στιλπνότητα δηλαδή «στιλβώνεται εύκολα σκουπίζοντας τη φωτοπολυμερισμένη ρητίνη με μια γάζα εμποτισμένη με αιθανόλη ή τολύπιο βάμβακος, καθιστώντας εύκολη την ενσωμάτωσή της στην καθημερινή κλινική πράξη και διάχυση φωτός για το φαινόμενο του χαμαιλεοντισμού.
Τύπος
Νανοϋβριδική
Περιεχόμενο ενισχυτικών ουσιών
Βάρος    79%
Όγκος    59%

Μέσος όρος μεγέθους σωματιδίων (Μικρά)
Ϋαλος ενισχυτική ουσία    3.5
Όγκος    0.18

Συσκευασία
Σύριγγες
Σύσταση και τρόπος χειρισμού
Στους περισσότερους αξιολογητές (74%) άρεσε ο τρόπος χειρισμού του υλικού, ενώ το υπόλοιπο 26% θεώρησε ότι ήταν εντάξει — περίπου το ίδιο με τις άλλες λεπτόρρευστες ρητίνες. Αρκετοί αξιολογητές σημείωσαν ότι δεν ρέει και είναι ελάχιστα κολλώδες.

Ρευστότητα
5.0 (όλες οι αποχρώσεις). Όλοι οι αξιολογητές πιστεύουν ότι το ιξώδες του υλικού είναι εξαιρετικό, όχι πολύ ρευστό και/ή όχι πολύ παχύ, αν και δύο αξιολογητές παρατήρησαν ότι ήταν ελαφρώς πιο ρευστό για κοιλότητες Ομάδας IV και Ομάδας V.
Πορότητα
Οι περισσότεροι αξιολογητές (79%) δεν ανέφεραν ουσιαστικά κενά στην επιφάνεια, ενώ οι άλλοι το 21% βρήκαν μόνο λίγα κενά μετά τη στίλβωση.
Φωτοπολυμερισμός στο ουλικό όριο
Χρόνος πολυμερισμού    Πολυμερισμός % (ουλικό όριο συγκριτικά με τη μασητική επιφάνεια)
20 s    87
40 s    DNT

Χρόνος εργασίας υπό το φως του οδοντιατρείου
30 δευτερόλεπτα

Αποχρώσεις
10. Οι 7 ακολουθούν τις αποχρώσεις τις Vita (A1, A2, A3, A3.5, A4, B1 και B2), επιπλέον υπάρχουν οι αποχρώσεις XW και W λεύκανσης (και οι δύο είναι πιο φωτεινές από την απόχρωση B1, με την XW να είναι ελαφρώς φωτεινότερη από την W) και την KA6 (αυχενική απόχρωση που είναι πολύ πιο σκούρα ακόμη και από την Α4).

Οι περισσότεροι αξιολογητές (89%) θεώρησαν ότι η επιλογή των βασικών αποχρώσεων ήταν καλή, ενώ το υπόλοιπο 11% ήθελε περισσότερες αποχρώσεις. Όταν ήρθε η ώρα να τις ταιριάξουν με τον οδηγό αποχρώσεων Vita, όλοι οι αξιολογητές εκτός από έναν διαπίστωσαν ότι είναι πολύ κοντά, εκείνος υποστήριξε ότι ορισμένες αποχρώσεις ταιριάζουν και άλλες όχι. Με τις αποχρώσεις λεύκανσης, πάλι οι περισσότεροι (84%) θεώρησαν ότι η επιλογή ήταν επαρκής, με το υπόλοιπο 16% να επιθυμεί περισσότερες αποχρώσεις.
Διαφάνεια/Αδιαφάνεια (Τ/Ο)
Απόχρωση    T/O Βαθμολογία (0% είναι διαφανές, 100% είναι καθολικά αδιαφανές)
Α2    64
ΚΑ6    67
W    73

Τα A2 και KA6 έχουν τυπική απόχρωση σώματος διαφάνειας/αδιαφάνειας, ενώ το W έχει την αδιαφάνεια της οδοντίνης/αδιαφανή απόχρωση. Για τους αξιολογητές που αποκατέστησαν πλήθος τερηδονικών αλλοιώσεων, οι περισσότεροι (75%) δεν βρήκαν ότι η μεμονωμένη αδιαφάνεια μπορούσε να αποκλείσει τη φωτεινότητα, ενώ το υπόλοιπο 25% ήταν σε θέση να την αποκλείσει. Ένας αξιολογητής θεώρησε ότι είχαν μια πιο διαφανή ποιότητα, η οποία δεν είναι απαραίτητα καλή επειδή η αποκατάσταση θα γκρίζαρε.
Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι (67%) αξιολογητές βρήκαν ότι ήταν αρκετά διαφανές για να προσομοιώσουν τη διαφάνεια του κοπτικού ορίου, ενώ το άλλο 33% δεν ήταν σε θέση να επιτύχει αυτό το κόλπο.
Οδηγός Αποχρώσεων
Οδηγός αποχρώσεων της Clearfil Majesty ES-2, αλλά οι αποχρώσεις επίσης ταιριάζουν και με τον κλασικό οδηγό αποχρώσεων της Vita.

Ακτινοσκιερότητα
Όλοι οι αξιολογητές πιστεύουν ότι η ακτινοσκιερότητα του υλικού είναι η σωστή.

Φθορισμός
Σχεδόν ταιριάζει ακριβώς με τη δομή του οδοντικού ιστού.

Λείανση και Στίλβωση
Στιλβωτικά    Ταιριάζει με τη στιλπνότητα της αδαμαντίνης
Astropol    Ναι
PoGo    Ναι

Οι περισσότεροι αξιολογητές (68%) θεώρησαν ότι ήταν εύκολο να στιλβωθεί το υλικό προσομοιάζοντας τη στιλπνότητα της αδαμαντίνης, με το υπόλοιπο 32% να βρίσκει ότι πλησιάζει τη στιλπνότητα της αδαμαντίνης, αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο.
Ωστόσο, δεν μπορέσαμε να επικυρώσουμε τον ισχυρισμό ότι μπορείτε εύκολα να το γυαλίσετε σκουπίζοντας τη φωτοπολυμεριζόμενη ρητίνη με μια γάζα εμποτισμένη με αιθανόλη ή τολίπιο βάμβακος. Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να αποδώσετε μια άριστη λείανση (σαν σατέν) σε μια νέα αποκατάσταση, αν είστε τόσο επιδέξιοι που δεν χρειάζεται να την αγγίξετε με οποιοδήποτε τύπο περιστροφικού εργαλείου. Αλλά το γεγονός είναι ότι οι αποκαταστάσεις χρειάζονται ουσιαστικά πάντα κάποια διαμόρφωση περιγράμματος, επομένως η προσπάθεια στίλβωσης να προσομοιάζει την αδαμαντίνη μετά τη διαμόρφωση περιγράμματος μόνο με μια γάζα αλκοόλης δεν είναι δυνατή.
Συσκευασία
Δεν υπάρχουν κιτ. Τα ανταλλακτικά διατίθενται σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες με την ταυτότητα του προϊόντος και την ημερομηνία λήξης στη μία πλευρά. Αν και τα σακουλάκια δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, είναι δύσκολο να αποθηκευτούν σε ανοιχτό ράφι. Τα σακουλάκια επίσης δεν ξανασφραγίζονται. Οι σύριγγες είναι μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες με την απόχρωση να προσδιορίζεται μόνο σε ένα σημείο κοντά στο άκρο, αλλά η απόχρωση υπάρχει επίσης στο άκρο του εμβόλου για την εύκολη αναγνώριση του προϊόντος σε μια θήκη φύλαξης σύνθετων ρητινών. Οι ανθεκτικές ετικέτες στην υγρασία περιλαμβάνουν επίσης την ημερομηνία λήξης. Τα ρύγχη εφαρμογής είναι εξαιρετικά λεπτά.
Οι περισσότεροι αξιολογητές διαπίστωσαν ότι η συσκευασία ήταν επαρκής. Αρκετοί εκτίμησαν τις προεκβολές στο καπάκι που κάνει ευκολότερη την αφαίρεσή του. Μερικοί αξιολογητές θεώρησαν ότι η πίεση εξώθησης του υλικού ήταν υψηλότερη από ό,τι προτιμούσαν και, παρόλο που ο αριθμός των ρυγχών εφαρμογής κρίθηκε επαρκής και η διάμετρος ήταν αρκετά καλή, τουλάχιστον δύο αξιολογητές ήθελαν ακόμη μικρότερη διάμετρο ρύγχους.

Οδηγίες Χρήσεως
Πολύγλωσσο, απλό χαρτί, ενοχλητικό σχέδιο αναδίπλωσης και με μέγεθος γραμματοσειράς που απαιτεί να φοράτε τις λούπες σας για να τις διαβάσετε. Οι πληροφορίες είναι κάπως λεκτικές αλλά και απλές στην κατανόησή τους. Ωστόσο, μία από τις ενδείξεις είναι για αποκαταστάσεις Ομάδας Ι και ΙΙ. Παρόλο που αυτό το υλικό έχει πολλές ενισχυτικές ουσίες, θα διστάζαμε να το χρησιμοποιήσουμε ως το μοναδικό επανορθωτικό υλικό για μια οπίσθια αποκατάσταση εκτός από την Ομάδα V. Η ισπανική έκδοση έχει μερικά λάθη μετάφρασης.

Πλεονεκτήματα
Ωραίος χειρισμός και ιξώδες — δεν ρέει στις περισσότερες περιπτώσεις. Ο φωτοπολυμερισμός του υλικού στο κάτω μέρος σε εγγύς κοιλότητα είναι εξαιρετικός ακόμα και μετά από μόλις 20 δευτερόλεπτα. Δεν συνεχίζει να ρέει από το ρύγχος εφαρμογής αφού σταματήσετε τη χορήγηση. Καλή κατανομή των αποχρώσεων. Εξαιρετική στιλπνότητα. Πολύ καλή ακτινοσκιερότητα και φθορισμός — ταιριάζει σχεδόν με τη φυσική δομή των δοντιών. Ελάχιστα κενά.

Αδυναμίες
Οι περισσότερες αποχρώσεις δεν είναι αρκετά αδιαφανείς ώστε να εμποδίζουν τη διαφάνεια στο εσωτερικό τους. Δεν υπάρχουν αποχρώσεις κοπτικού ορίου. Διατίθεται μόνο σε σύριγγες. Δεν υπάρχουν κιτ. Η πίεση εξώθησης είναι μεγαλύτερη από τις περισσότερες άλλες λεπτόρρευστες ρητίνες. Η στίλβωση με αλκοολούχα γάζα δεν λειτουργεί. Σύντομος χρόνος εργασίας. Σε έναν αξιολογητή δεν άρεσε η ελαφρώς μεγαλύτερη σύριγγα σε σύγκριση με τις περισσότερες άλλες λεπτόρρευστες ρητίνες.